Vernieuwde registratiesysteem Benegas Light

Het statiegeldsysteem voor je Benegas Light gasfles nu nog eenvoudiger via de Benegas Online Registratie.

Registreer je nieuwe Benegas Light gasfles via vernieuwde de Benegas Online Registratie. Of lever jouw gasfles in bij een verkooppunt bij jou in de buurt. Ga naar de Benegas Online Registratie (Voorheen Benegas Light App) om de inleverregistratie af te ronden. Kies voor uitbetaling van je statiegeld of verdubbel je statiegeld in Benegas Punten en spaar voor kortingen tot wel 75% op de leukste dagjes uit en mooiste producten.

Benegas Online Registratie

Maak een profiel aan in de vernieuwde Benegas Online Registratie en ontvang eenmalig 50 Benegas Punten.

Bij aanschaf van een nieuwe Benegas Light gasfles ontvang je een unieke registratiecode. Samen met je aankoopbewijs registreer je hiermee de gasfles in de Benegas Online Registratie. Bij registratie van elke nieuwe fles ontvang je 50 Benegas Punten.

Lever je fles in bij een verkooppunt bij jou in de buurt. Upload je ondertekende inleverbewijs samen met jouw inlevercode in de Benegas Online Registratie. Doorloop de stappen in de Benegas Online Registratie en ontvang € 40,00* statiegeld of verdubbel je statiegeld in 80 Benegas Punten.

Toch liever het oude registratieformulier gebruiken? Klik dan hier om naar het oude Registratie-formulier te gaan.

* Lever je een fles in met € 55,00 statiegeld? Dan is jouw statiegeld 110 Benegas Punten waard in de Benegas Shop.

Statiegeldsysteem

De Benegas Light gasfles ontvang je in bruikleen; bij aanschaf betaal je bij het verkooppunt eenmalig een statiegeldbedrag van € 40,-. Dit bedrag is gewijzigd per 1 februari 2022. Voor die datum was het statiegeld € 55,-.

Uiteraard ontvang je het bedrag terug wat je hebt betaald, mits je de fles hebt geregistreerd. Zorg dat je altijd een aankoopbewijs en registratiebewijs ontvangt bij het verkooppunt.

Een nieuwe gasfles registreren
 • Bij aanschaf ontvang je een unieke registratiecode van het verkooppunt.
 • Meld je fles direct aan na aankoop via de vernieuwde Benegas Online Registratie.
 • Maak een eigen account en je hebt jouw documenten altijd bij de hand.

 

Gasfles definitief inleveren?
 • Als je geen gebruik meer maakt van de gasfles, lever je deze in bij een verkooppunt bij jou in de buurt.
 • Check altijd of het een officieel Benegas Light verkooppunt is; deze staan op de Flessenzoeker.
 • Het verkooppunt neemt de fles in en voorziet zowel het inleverbewijs van een stempel met datum en handtekening.
 • Ga naar de Benegas Online Registratie en meld jouw gasfles aan als ‘fles inleveren’
 • Scan de QR-code, upload jouw inleverbewijs en geef de locatie aan waar de fles is ingeleverd.
 • Jouw gasfles staat nu klaar ter goedkeuring voor uitbetaling van het statiegeld.
 • Binnen 10 werkdagen ontvang je het statiegeld op je bankrekening.

Hoe registreer ik mijn Benegas Light fles?

Registreer je Benegas Light gasfles via de Benegas Online Registratie:

Stap 1:
Ga naar https://app.benegas.com/.
Heb je al een account? Log dan in. Nog geen account? Maak dan een account aan via het menu: ‘Jouw profiel’ en dan ‘Registreren’
Stap 2:
Je kunt nu je Benegas Light Gasfles registreren. Klik op het startscherm op ‘Nieuwe fles registreren’.
Stap 3:
Scan de QR-code met je mobiel of voer de de 9-cijferige code van het registratiebewijs in en upload jouw aankoopbewijs
Stap 4:
Selecteer de locatie waar je de gasfles hebt gekocht
Stap 5:
Vul de inhoud in van jouw Benegas Light gasfles (5 / 7,5 / 10 kg) en de registratie is voltooid!

 

Hoe lever ik mijn Benegas Light Gasfles in?

Ontvang je statiegeld retour of verdubbel je statiegeld in Benegas Punten via de Benegas Online Registratie:

Stap 1:
Log in op https://app.benegas.com/ en ga naar ‘fles inleveren’
Stap 2:
Scan de QR-code of voer de 8-cijferige inlevercode in
Stap 3:
Upload het ondertekende inleverbewijs die je hebt ontvangen bij het inleveren van de gasfles
Stap 4:
Vul het inleverpunt in en geef de inhoud aan van jouw Benegas Light gasfles
Stap 5:
Kies voor statiegeld retour of verdubbel je waarde in Benegas Punten

 

Bestaande registratie overzetten

Je huidige Benegas Light flesregistraties overzetten naar de vernieuwde Benegas Online Registratie (Voorheen Benegas App) gaat snel eenvoudig in een paar stappen.

 • Maak een account aan in de Benegas Online Registratie
 • Heb je hetzelfde e-mailadres gebruikt als waarmee eerdere registraties zijn gedaan, dan zijn jouw registraties automatisch bijgeschreven in jouw Benegas registraties.
 • Gebruik je een ander e-mailadres, voer dan jouw bestaande statiegeldcode in. Jouw flesregistratie staat nu in jouw nieuwe omgeving.

Fles omwisselen

Je mag je oude Benegas Light gasfles ongelimiteerd omwisselen voor een nieuwe gasfles. Heb je behoefte aan een andere maat gasfles? Geen probleem, je kan je fles ook omwisselen voor een kleinere of grotere gasfles. Je betaalt alleen de gasvulling en hoeft je fles niet opnieuw te registreren.

Jouw gasfles is meer waard in de Benegas Shop!

Spaar eenvoudig Benegas Punten in de Benegas Online Registratie voor hoge kortingen op producten uit de Benegas Shop en krijg gratis toegang tot tijdelijke superdeals en winacties.

Koop je favoriete Benegas Light fles, registreer je fles in de vernieuwde Benegas Online Registratie. Voor iedere flesregistratie ontvang je 50 Benegas Punten. Deze worden direct toegevoegd aan jouw spaarsaldo.
Heb je voldoende Benegas Punten gespaard? Verzilver jouw Benegas Punten voor hoge kortingen op leuke producten en uitjes. Een bijbetaling kun je veilig en makkelijk via iDEAL voldoen. Tickets ontvang je meestal direct in je mailbox. Producten ontvang je, afhankelijk van de levertijd, binnen enkele weken thuis.

Benegas Shop

Voorwaarden Benegas Light gasfles

Voorwaarden

 • Bij meerdere flessen wordt een gelijk aantal registratiebewijzen met unieke code uitgegeven. Elke fles moet met een unieke code aangemeld zijn in de Benegas Online Registratie.
 • De registratie van een fles dient binnen 6 maanden na aankoop te gebeuren. Daarna vervalt het recht op statiegeld.
 • Bij het omwisselen van een lege voor een volle fles (ook bij wisseling van maat) hoeft het registratiebewijs niet worden meegenomen. De registratie blijft geldig ongeacht de duur van het gebruik van de fles. Bij omwisseling wordt alleen de vulling afgerekend.
 • Zonder registratiebewijs kan geen statiegeld worden uitgekeerd. Als je het statiegeldbewijs kwijt bent, maar je nog wel een aankoopbewijs hebt, bel of e-mail dan met onze klantenservice.
 • Voor flessen met zware beschadigingen wordt het statiegeld niet vergoed. Bij omwisselen wordt de lege zwaar beschadigde fles uit roulatie genomen en wordt het registratiebewijs ingenomen. Er zal voor de volle fles opnieuw statiegeld betaald moeten worden. Met een nieuwe registratiecode zal de fles opnieuw moeten worden aangemeld bij de Benegas Online Registratie.

Niet-digitaal statiegeldbewijs

 • Heb je voor 1 februari 2022 een Benegas Light fles gekocht en € 55,- statiegeld betaald. Dan behoud je het recht op € 55,- retour bij inlevering ook na 1 februari 2022. Mits de fles is geregistreerd.
 • De papieren versie van het statiegeldbewijs, zoals deze voor 1 februari 2010 is verstrekt blijft geldig. Bij beëindiging wordt deze eveneens door het verkooppunt afgestempeld. Controleer nauwkeurig of het juiste IBAN rekeningnummer staat genoteerd voordat je het naar Benegas opgestuurd.
 • Statiegeldbewijzen die op naam van BP Gas Nederland zijn uitgegeven behouden hun geldigheid en de uitkering van het statiegeld zal door Benegas worden voldaan.
 • De Benegas Light 10 kg gebruiker met een statiegeldbewijs van € 75,00 behoudt het recht op teruggave van het volledige statiegeldbedrag. Dit bedrag staat als zodanig vermeld op het statiegeldbewijs.
 • De Benegas Light 5 kg gebruiker met een statiegeldbewijs van € 75,00 ontvangt te allen tijde € 55,00. Verdere afschrijving volgens de “oude” regeling vervalt.

Uitzonderingen

 • Zonder statiegeldbewijs kan geen statiegeld worden uitgekeerd. Als je het statiegeldbewijs kwijt bent, bel of e-mail dan met onze klantenservice.
 • Flessen die in het buitenland zijn verkregen door omwisseling van de in Nederland aangeschafte BP Gas Light worden niet meer omgewisseld. Voor deze flessen wordt ook geen statiegeld uitgekeerd bij beëindiging van het gebruik.
 • Voor flessen die in het buitenland zijn aangeschaft met een buitenlands statiegeldbewijs kan het statiegeld niet in Nederland worden teruggevorderd. Voor het terugvorderen van het statiegeld zullen deze flessen moeten worden ingeleverd in het land van herkomst.

Onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang updates en aanbiedingen!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.